Мања слова Већа слова РСС

Најаве

11.05.2021

Министарка просвјете, науке, културе и спорта, проф. др Весна Братић у званичној посјети Србији

10.05.2021

Сјутра укидање наплатне рампе на путу Мељине - Петијевићи

10.05.2021

Ванредна конференција за медије потпредсједника Владе др Дритана Абазовића поводом мишљења ВК

07.05.2021

Конференција за медије поводом представљања нових епидемиолошких мјера

06.05.2021

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 23. сједнице Владе ЦГ у 14.30

06.05.2021

Министар вањских и европских послова Републике Хрватске боравиће сјутра у званичној посјети ЦГ

06.05.2021

У четвртак, 06. маја 23. сједница Владе ЦГ

05.05.2021

Мађарски министар вањских послова и трговине сјутра у званичној посјети Црној Гори

03.05.2021

Посјета комесара Вархељија ЦГ поводом прве испоруке Пфизер/БиоНТецх вакцина које финансира ЕУ

01.05.2021

Регионални директор СЗО за Европу у званичној посјети Црној Гори

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Кривокапић честитао Дан студената: Будућност је извјесна ако имамо слободне и образоване људе

Премијер Кривокапић честитао Дан студената: Будућност је извјесна ако имамо слободне и образоване људе
Датум објаве 04.04.2021 14:52 | Аутор Кабинет предсједника Владе

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић честитао је свим студентима у Црној Гори 4. април – Дан студената Црне Горе. Тим поводом, премијер се у згради Ректората Универзитета Црне Горе обратио студентима, поручивши да је студент исто што и слобода, јер, како је рекао, ако имамо слободног и образованог човјека не морамо да бринемо за будућност.

„Она је онда извјесна и изгледна. Пред нама стоје бројни изазови, али снага су нам младост и оно што ви носите као стечено знање, компетенције, вјештине које ћете уградити у наше друштво“, казо је премијер Кривокапић.

Предсједник Владе истакао је да само заједничким снагама можемо доћи до успјеха, као и професионалним и одговорним односом професора и студената.

„Највећа мјера дашњице је знање, јер без знања не можемо нигдје, а никада у историји знање није било тако недокучиво. Јер брзина промјена је таква да стално морамо да учимо. Иако пјесник пјева да су најљепши ђачки дани, рекао бих, ипак, да су најљепши студентски дани“, казао је предсједник Кривокапић.

Премијер је нагласио и да није довољно да добро учимо, него да је наш главни задатак да будемо људи.

„То је највећа обавеза свих нас. Да будемо уједињени знањем и добротом која мора да исијава из нас, а не подјелама, различитим играма које се играју и у којима ми свјесно или несвјесно учествујемо. Вријеме игара је прошло“, казао је премијер Кривокапић.

Предсједник Владе је саопштио да је ово вријеме новог доба, које тражи нове људе.

„Који су просвећени, који желе најбоље својој држави и који ће све уложити да ова држава буде другачија, да буде по мјери свих грађана. Да издигнемо квалитет живота, а његовим издизањем и ми ћемо бити другачији“, казао је премијер.

Премијер Кривокапић рекао је да живимо у времену пандемије која разара ткива свих друштава, па и ткиво Црне Горе.

„Црна Гора је мала па то и изразитије осјећа, и са већим жалом то доживљава јер свакодневно губимо најближе, пријатеље, рођаке, кумове и то не може да буде никоме, само тако нека статистика. Сваки човјек је човјек, а не број и зато имамо и другу обавезу да убудуће обратимо и усмјеримо већу пажњу на медицину и биотехнику, јер на тај начин ћемо обезбиједити оно што у овом тренутку примјећујемо да нам недостаје, а то су бројни кадрови. Наравно не могу сви универзитрети у Црној Гори да ишколују све што нам треба, али оно што можемо је да унапређујемо услове и инфраструктуру за дешавање које је неминовно, а да би успјели морамо сви заједнички више да радимо. То очекујем и од професора и од студената“, нагласио је премијер Кривокапић.

Предсједник Владе казао је да је снага промјена у студентима.

„Младост је та која мијења, а старост је та која је успорава. Јер заједничким снагама треба да дођемо до најбољих рјешења. Зато је обавеза да бринете како да уградимо своје знање, али са додатком тимског рада јер без тима данас једноставно нико не може да побиједи. Вријеме Николе Тесле и појединаца у науци је прошло. Сада побјеђују тимови, у којима се зна како се то знање обједињује, како се дијели. Оно што је најважније, морамо да научимо да дијелимо све, а највише знање. Вријеме у ком живимо је вријеме информација и кад разумијемо друге, боље ћемо знати и да посматрамо себе“, поручио је премијер Кривокапић.

Након обраћања, премијер је одговарао и на питања студентата, који су га упознали са проблемима са којим се суочавају.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ