Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Koncert i majstorska radionica američkog violončeliste Jeffrey Noel Lastrapesa

Objavljeno: 19.10.2017. 23:00 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Umjetnička škola osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente „Andre Navara“ i Muzička Akademija Cetinje-UCG organizuju koncert i majstorsku radionicu američkog violončeliste Jeffrey Noel Lastrapesa, šefa gudačkog odsjeka na Texas Tech Univerzitetu, SAD.

Dvodnevna majstorska radionica, za studente Akademije i učenike muzičkih škola održaće se Muzičkoj akademiji –Cetinje 20. i 21. oktobra 2017.godine.

Koncert će se održati u sali Vladinog doma na Cetinju u petak 20.oktobra 2017. godine sa početkom u 19 sati. Na programu će biti djela Baha, Brownlow, Mendelsona.

Jeffrey Noel Lastrapes je aktivni solista, kamerni muzičar i profesor koji je nastupao i predavao u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, kao i širom SAD. Diplomirao je na Curtis Institute Music i Juilliard School, gde je studirao sa Orlando Cole-om i Harvey Shapiro-om. Snimao je za New World Records i Centaur Records. Gospodin Lastrapes nastupa na violončelu Frančeska Ruđerija iz 1684. Godine, kao i violončelu Pola Šubaka iz 1987. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?