Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

КОМИТЕТ САВЈЕТА ЕВРОПЕ ЗА ЕФИКАСНОСТ ПРАВОСУЂА (ЦЕПЕЈ)

Објављено: 13.02.2017. 06:00 Аутор: Душан Половић

Црна Гора је 2007. године постала држава чланица Савјета Европе, највеће међународне организације у Европи. Циљ Савјета Европе је промовисање заштите људских права, демократије и владавине права, развијењем заједничких демократских начела заснованих на Европској конвенцији о људским правима и другим релевантним међународним инструментима.

Међу бројним тијелима Савјета Европе која имају за циљ заштиту људских права, промовисање демократије и владавине права, унапређивање свијести о културном идентитету и разноликости Европе и подстицање њиховог развоја, проналажење заједничких решења за изазове с којима се суочава европско друштво и консолидовање демократске стабилности у Европи подршком политичким, законодавним и уставним реформама у земљама чланицама – значајно мјесто са аспекта правосуђа припада Комитету за ефикасност правосуђа (ЦЕПЕЈ).

ЦЕПЕЈ детаљније:

хттп://www.цое.инт/Т/дгхл/цооператион/цепеј/дефаулт_ен.асп

Извјештај - Европски правосудни системи - екифасност и квалитет правосуђа (издање 2014, подаци 2012)

КОНТАКТ

Члан ЦЕПЕЈ-а

Маријана Лаковић Драшковић 
генерална директорица Директората за правосуђе
Вука Караџића бр. 3
81000 Подгорица
Тел/фаx: +382 20 407 520
е-маил: маријана.лаковиц@мпа.гов.ме

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?