Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић разговарао са амбасадором Краљевине Норвешке Нилсом Рагнаром Камсвагом

Објављено: 23.01.2012. 22:22 Аутор: Душан Половић
Влада Краљевине Норвешке ће и у 2012. пружати значајну финансијску подршку пројектима у области владавине права, енергетике и економије, саопштио је амбасадор те земље Нилс Рагнар Камсваг на данашњем састанку са потпредсједником Владе и министром правде Душком Марковићем одржаним у Кабинету потпредсједника.

Камсваг је похвалио резултате досадашње пројектне сарадње са Црном Гором у области правосуђа и владавине права. Он је најавио да ће будућа донаторска подршка Владе Краљевине Норвешке биће усмјерена како на постојеће пројекте, у првом реду пројекте јачања система бесплатне правне помоћи и јачања института медијације, тако и на нове пројекте у овој области.

Захваливши Влади Краљевине Холандије на досадашњој али и на будућој подршци и сарадњи, потпредсједник Марковић је саговорника упознао са планом отварања још 12 нових канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи у 2012. години. Кад је ријеч о инситуту посредовања, Марковић је најавио имплементацију института посредовања не само у грађанским стварима, гдје већ постоје значајни резултати примјене овог института, већ и у кривично-правним стварима.

На састанку је било ријечи и о евроинтеграционој агенди Црне Горе, те о активностима Црне Горе на плану остваривања и имплементирања европских стандарда. Саговорници су се сагласили да су концепти пројеката у области владавине права које Црна Гора спроводи уз помоћ Владе Краљевине Норвешке, такви да директно доприносе јачању институционалних капацитета у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?