Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар правде Црне Горе Душко Марковић разговарао са амбасадорком Републике Пољске Гражином Сикорском

Објављено: 27.02.2012. 22:15 Аутор: Душан Половић
„Министарства правде Црне Горе и Републике Пољске потписаће ускоро Меморандум о сарадњи у циљу размјене искустава и пракси у области владавине права и реформе правосуђа“, најављено је на састанку потпредсједника Владе и министра правде Душка Марковића и амбасадорке Републике Пољске Гражине Сикорске, одржаном данас у кабинету потпредсједника.

Саговорници су се сагласили да ће и сарадња у области правосуђа значајно допринијети јачању билатералних односа Црне Горе и Републике Пољске, као и сарадњи у областима културе, науке, туризма и прије свега економије.

Марковић је Сикорску упознао са приоритетима и изазовима на којима Црна Гора ради у периоду до отпочињања преговора за чланство у ЕУ, као и са новим концептом приступања ЕУ који се огледа у отварању поглавља 23 и 24 у првој фази преговора. Потпредсједник је упознао амбасадорку са резултатима које је Црна Гора постигла на путу ка чланству у ЕУ и НАТО.

Сикорска је потпредсједнику Марковићу честитала на досадашњим значајним резултатима на плану јачања владавине права, борбе против корупције и организованог криминала као кључног услова да Црна Гора остане атрактивна за стране инвеститоре. Она је истакла да ће Пољска као и до сада наставити да снажно подржава Црну Гору на њеном путу ка ЕУ и НАТО.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?