Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана дводневна радионица за обуку тренера/ица за питања родне равноправности из редова носилаца правосудних функција

Објављено: 28.05.2012. 18:10 Аутор: Игор Вучинић

Одјељење за послове родне равноправности Министарства за људска и мањинска права и УНWОМЕН, уз подршку Центра за едукацију носилаца правосудних функција у оквиру пројекта „Јачање економских и социјалних права жена у Црној Гори“, наставило је активности започете у претходном периоду у оквиру којих су организовани семинари за усавршавање теоријских и практичних знања носилаца правосудних функција у Црној Гори о питањима родне равноправности и примјени Закона о родној равноправности и других антидискриминационих закона у пракси.

Циљ свих ових активности је јачање капацитета судија и тужиоца/тужитељки у сврху ефикасније имплементације међународног и националног законодавства које се односи на родно засновану дискриминацију, па је у ту сврху, издат и приручник за носиоце правосудних функција – Родна равноправност у теорији и пракси, у којем нема примјера судске праксе из Црне Горе.

Предавачи/це на семинару били су: Нада Дробњак, предсједница Одбора за родну равноправност Скупштине Црне Горе, проф.др. Маријана Пајванчић , Правни факултет Нови Сад, Доц.др. Љиљана Кадић, Правни факултет Подгорица,  Доц.др. Весна Симовић, Правни факултет Подгорица, Доц.др. Велимир Ракочевић, Правни факултет Подгорица, Славица Бајић, помомоћница секретарке у Секретаријату за законодавство, Мираш Радовић, судија Уставног суда Црне Горе, Споменка Крунић, Директорица Гендер центра  Владе Републике Српске, Горан Ђуковић, судија Основног суда Подгорица, Срђан Ђуровић, предсједник Подручног Одјељења за прекршаје Подгорица.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?