Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Брисел: Представљени прописи у области заштите потрошача и здравља

Објављено: 20.02.2013. 23:07 Аутор: биро

Дводневни састанак експланаторног аналитичког прегледа за 28. поглавље, на којем је представљено европско законодавство у области заштите потрошача и здравља, завршен је данас у Бриселу.

Састанак су отворили главни преговарач амбасадор Александар Андрија Пејовић и савјетник у Дирекцији за Хрватску, Црну Гору, Македонију, Турску и Исланд у Генералној дирекцији за проширење Марта Гарсија Фидалго.

Представници Европске комисије су члановима црногорске радне групе представили садржај овог поглавља и пружили потребне информације и упутства у правцу даљег усклађивања и примјене европског законодавства из области заштите потрошача и здравља.

Представљени су европски прописи који се односе на: контролу и безбједност производа, здравство, права пацијената у прекограничној здравственој заштити, ментално здравље, превенцију повреда, ријетке болести, као и спрјечавање злоупотребе алкохола и дрога и контролу дувана.

Примјена европских стандарда у овој области ће омогућити да црногорски потрошачи уживају једнака права као и европски. То значи већи степен сигурности производа на тржишту, а тиме и бољу заштиту здравља потрошача, заштиту права потрошача при куповини производа и услуга на тржишту као и опште повећање квалитета живота.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА
И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?