Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мрежа за друштвену одговорност

Објављено: 05.07.2013. 22:29 Аутор: Министарство одрживог развоја и уризма

У јулу 2013. године успостављена је Мрежа за друштвену одговорност (хттп://www.друственаодговорност.ме), као савјетодавно тијело Министарства за област друштвене одговорности. Тијелом координише г. Далиборка Пејовић, државна секретарка у Министарству, а чине га 37 чланова/ица, представници различитих институција, јавних, стручних и пословних организација као и појединаца који својим радом дневно промовишу концепт друштвене одговорност. Одјељење је, као секретаријат Мреже, у активној сарадњи са члановима Мреже, у току године:

а.успоставило систем селекивног сакупљања канцеларијског материјала (папир, картон, новине) међу својим чланицама који се предаје Рециклажном центру, Средства прикупљена током првих шест мјесеци искоришћена су за набавку постељина за Клинички центар (Одјељење хирургије Ц), а са сваком мјесечном акцијом Мреже, по три чланице добијају контејнере за селективно сакупљање отпада;
б.припремило Смјернице за друштвену одговорност Министарства одрживог развоја и туризма (усвојен у октобру 2013. године). Одјељење за подршку НСзОР-а, ПР и Општа служба Министарства, као кључни носиоци мјера које су дефинисане Смјерницама, су отпочеле са спровођењем појединих задатака и мјера;
ц.припремило Политику за друштвену одговорност као први стратешки документ Владе Црне Горе који ће дефинисати и дати смјернице за развој концепта друштвене одговорности. Политика промовише приступ да све организације треба да буду друштвено одговорне, што поред привредног сектора, који је до сада био фокус напора за промоцију концепта у Црној Гори, укључује и јавни и цивилни сектор.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?