Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Црна Гора и Украјина даље ће интензивирати сарадњу у области туризма и животне средине

Објављено: 06.09.2013. 22:13 Аутор: Министарство одрживог развоја и уризма
Црна Гора и Украјина ће даље интензивирати сарадњу у области туризма и радити на повезивању у области животне средине, закључено је током данашњег сусрета министра одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића са амбасадорком Украјине у Црној Гори Њ.Е. Оксаном Сљусаренко.

На састанку је контатовано да се, са аспекта туристичког промета, у претходном периоду сарадња наше двије земље одвијала на задовољавајућем нивоу, те да је број украјинских туриста константно у порасту.

Размјењена су искуства у привлачењу инвестиција у туризам, развоју јавно-приватног партнерства у овој области, промоцији наше земље на украјинском емитивном тржишту, те повезаности и доступности Црне Горе.

Саговорници су се сложили и да ће планирана Балонијада која се организује у сарадњи са Амбасадом, представљати квалитетан додатак нашој туристичкој понуди, те да је у питању једно од дешавања које је значајно за продужење сезоне. Планирано је да ова манифестација буде међународног (балони из Украјине, Русије, Молдавије, Бјелорусије, Словеније, Чешке, Мађарске и Црне Горе) и традиционалног карактера.

Такође, разговарано је о могућим начинама сарадње у области рециклаже отпадних гума и третмана воде за пиће.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?