Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Подстицаће се интересовање кинеских инвеститора и туриста за Црну Гору

Објављено: 13.09.2013. 20:16 Аутор: Министарство одрживог развоја и уризма
Црна Гора и НР Кина радиће на даљем унапријеђењу добрих односа кроз, између осталог, сарадњу у туризму, закључено је на данашњем састанку министра одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића са амбасадором НР Кине у Црној Гори, Њ.Е. Жи Жаолином.

Током сусрета су размијењене информације о реализацији до сада успостављених инвестицоних партнерстава на инфраструктурним и другим пројектима, те могућностима за отпочињање нових.

Амбасадор Жаолин уручио је министру Гвозденовићу позив за учешће на туристичком сајму у граду Кунминг, провинција Јунан, који се одржава 24 – 27. октобра о.г од стране кинеске Националне управе за туризам. Амбасадор је истакао да је ово дешавање добра прилика како за промоцију Црне Горе, тако и за размјену искустава и отпочињање сарадње са посленицима из ове области. Ријеч је о великој изложби која се простире на 50 000 м2 са преко 2000 штандова, а очекују се посјетиоци из преко 100 држава.

Усљед удаљености Црне Горе и НР Кине, али и специфичних захтјева кинеских туриста које карактерише тражња за садржајима из више земаља, саговорници су се сложили да је, у наступу према кинеском тржишту, користан рад на заједничкој, интегрисаној, понуди Црне Горе и сусједа. Из НР Кине је, само прошле године, путовало око 100 милиона грађана, те је у том контексту изражена потреба за даљим унапријеђењем промоције и конекција са овим великим емитивним тржиштем.

Закључено је да у наредном периоду треба планирати активности у циљу реализације додатних видова сарадње и повезивања привредника двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?