Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворен конкурс за Награду за филантропију ИСКРА 2013

Објављено: 22.10.2013. 20:03 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Фонд за активно грађанство, у партнерству са Привредном комором Црне Горе, Управом за дијаспору – Министарство вањских послова и европских интеграција, и Министарством за одрживи развој и туризам, а уз подршку Европске Комисије*, Фондације “Ћано Копривица”, Фонда браће Рокфелер и Чарлс Стјуарт Мот фондације, отвара

КОНКУРС ЗА

НАГРАДУ ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

За појединце, привредна друштва, медије, невладине организације, институције и исељеничка удружења – који су на најдјелотворнији начин подржали непрофитне акције за опште добро и изградњу грађанског друштва.

ЦИЉ КОНКУРСА је да препозна и јавно истакне привредна друштва, појединце, медије, институције, невладине организације и исељеничка удружења, који својом материјалном и финансијском подршком дају примјер другима и постављају стандарде којима би требало тежити када је у питању улагање у опште добро и изградња грађанског друштва. Истовремено, циљ награде је да подстакне оживљавање и развој вриједности као што су солидарност, хуманост и филантропија.

Награда ИСКРА се додјељује у сљедећим категоријама: 

• ЗА ДОПРИНОС НА НАЦИОНАЛНОМ НИВОУ
• ЗА ДОПРИНОС ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ
• ЗА ДОПРИНОС ДИЈАСПОРЕ
• ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ДОПРИНОС

 
Поред три главне награде, отворен је конкурс и за неколико специјалних признања: 

• СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА МЕДИЈСКИ ДОПРИНОС
• СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА ГРАЂАНСКИ ДОПРИНОС ОПШТЕМ ДОБРУ

 
Рок за пријем пријава је 10. новембар 2013. Награде ће бити уручене почетком децембра у Краљевском позоришту “Зетски дом” на Цетињу.

ПРАВО УЧЕШЋА имају привредна друштва и медији који послују у Црној Гори, појединци из Црне Горе и дијаспоре, удружења исељеника и државне институције (зависно од категорије).

КО ПОДНОСИ НОМИНАЦИЈЕ:

Сви заинтересовани грађани/ке – појединци/ке, привредна друштва, невладине организације, медији, институције, са могућношћу самокандидовања.

За категорију ДОПРИНОС НА НАЦИОНАЛНОМ НИВОУ могу се номиновати привредна друштва која послују у Црној Гори, која имају развијену стратегију корпоративног давања, односно која подржавају пројекте од општег интереса на националном нивоу, чије су филантропске активности промишљене и усмјерене на потребе друштва.

За категорију ДОПРИНОС ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ могу се номиновати привредна друштва која послују у Црној Гори, која су својим улагањем (материјалним и/или нематеријалним) подржала развој локалне заједнице.

За категорију ДОПРИНОС ДИЈАСПОРЕ могу се номиновати исељеничка удружења која су својим улагањем (материјалним и/или нематеријалним) подржала развој локалних заједница у Црној Гори, или организовала филантропске активности на нивоу државе.

За категорију ИНДИВИДУАЛНИ ДОПРИНОС може се номиновати појединац из Црне Горе и дијаспоре који је личним ангажманом (добротворне активности, материјалне донације, бесплатне професионалне услуге, волонтеризам и сл), било на нивоу локалне заједнице или друштва, допринио рјешавању проблема и унапређењу живота у заједници.

За категорију СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА МЕДИЈСКИ ДОПРИНОС могу се номиновати новинари/уредници, медијски тимови и сами медији, који су организацијом филантропских активности и/или промоцијом истих, допринијели развоју и промоцији солидарности, хуманости и филантропије у земљи.

За категорију СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ ЗА ГРАЂАНСКИ ДОПРИНОС ОПШТЕМ ДОБРУ могу се номиновати невладине организације, групе грађана/ки, институције и појединци који су покренули акцију(е) од општег добра, која је подстакла укључивање великог броја грађана/ки.


КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ:

Пријавне формуларе можете наћи на линку обрасци за пријаву, док се за више информација можете обратити канцеларији фАКТ-а путем е-маила филантропија@фактцг.орг  и телефона 020/665 600.

———————

* кроз Програм подршке цивилном друштву (Инструмент фор Пре-аццессион Ассистанце (ИПА) Цивил Социетy Фацилитy (ЦСФ))

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?