Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Стијеповић присуствовао промоцији издања Завода за уџбенике и наставна средства на Сајму књига у Подгорици

   
   
Министар просвјете Славољуб Стијеповић у петак, 9. маја 2014. године присуствовао је промоцији издања Завода за уџбенике и наставна средства из домена инклузивног образовања, који је одржан у оквиру пратећих програма Сајма књига у објекту Делта цитy. 

Пратећи трендове и омогућавајући примјену алтернативне и савремене технологије која се користи у циљу несметаног свакодневног функционисања процеса учења ђеце са посебним образовним потребама Министарство просвјете и Завод за уџбенике и наставна средства препознали су потребу да професионалцима који непосредно реализују наставни процес или пружају додатну подршку ђеци олакша свакодневни рад. У том циљу припремљен је низ специјализованих и тематских приручника за рад с ђецом с посебним образовним потребама који ће бити презентовани на Сајму књига. Неки од њих су “Приступ инклузивној пракси у васпитању и образовању“, „Инклузивно васпитање и образовање у основној школи“, „Индивидуални развојно-образовни програм“, „Приручник за васпитаче, наставнике и друге професионалце“, „Потешкоће у читању и писању“, „Приручник за рад с ђецом у процесу описмењавања“, „Овладавање математичким појмовима без муке“ и Приручник за И циклус.

Ова издања представљају огромну помоћ и подршку наставном кадру како у стицању специфичних знања о сметњама у развоју, тако и у њиховој примјени у образовно-васпитном процесу. Захваљујући приручницима за рад, наставници су спремнији да покажу иницијативу и аутономност за рад у учионици. Расте степен њиховог самопоуздања и сигурности да компетентно одговоре на потребе ђеце.

Осим тога, министар је посјетио и изложбени простор Подгоричког сајма књига, оцијенивши да је Црна Гора земља, која је како кроз историју, тако и данас, посвећена књизи. Томе свједочи и чињеница да је овдје штампана прва књига код Јужних Словена. Нема ни једног великог града који није препознатљив по сајму књига. Тако је и са Подгорицом.

На Сајму књига такође су промовисана издања која представљају заједничке пројекте осмишљене и реализоване од стране Министарства просвјете и Завода за уџбенике и наставна средства. Било је ријечи о издањима из области црногорске књижевности за ђецу и омладину, из области савремене црногорске романескне књижевности и из области инклузивног образовања.


Министарство просвјете/Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?