Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Припадници ВЦГ учествовали у пружању помоћи угроженом становништву у Србији

Припадници Војске Црне Горе, који су упућени у Републику Србију ради пружања помоћи становништву на подручјима угроженим поплавама, ставили су се од раних јутарњих часова у недјељу на располагање Кризном штабу у Обреновцу. Ноћ између суботе и недјеље провели су у Београду гдје су стигли касно увече након дугог путовања у веома тешким условима.

Командир контингента црногорске војске, потпуковник Зоран Вукадиновић, учествовао је у раду Кризног штаба у којем су ангажовани министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, директор полиције Милорад Вељовић и државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић. Договорене су активности на терену, тежишно за евакуацију грађана ове најугроженије општине у Србији. Поред припадника Војске Црне Горе на овом подручју су ангажоване снаге безбједности Републике Србије и спасилчке службе из Македоније. Војници су првог дана имали прилику да се на терену увјере у тешку ситуацију која је задесила градјане Србије на овом простору. Потврдило се очекивано да ће ово бити изузетно тежак задатак за чију су реализацију потребне високе способности сваког појединца. Акцију додатно отежава непознат терен и простор на коме су снаге ангажоване. Угрожени градјани, без обзира на тешку ситуацију у којој се налазе, тешко се одлучују да напуште своје домове. Црногорски војници су прихваћени на најбољи могући начин. На сваком кораку грађани општине Обреновац изражавају зхвалност војницима ВЦГ.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ / БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?