Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак министра Брајовића са представницима компаније Барска пловидба

Објављено: 09.06.2014. 20:17 Аутор: Министарство саобраћаја
Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић састао се данас са представницима Барске пловидбе, а повод за разговор су оптимистичке најаве реализације кредитног аранжмана са Кином, то јест изградње два нова брода типа булк царриер за потребе ове компаније. 

Барску пловидбу су представљали Радован Орландић, предсједник Одбора директора и Душан Ђуришић, технички директор који прати изградњу нових бродова у кинеском бродоградилишту.

Како је истакао Ђуришић активности теку у складу са динамиком која је и предвиђена уговором. Први брод „Бар“ поринут је у море половином маја и сада слиједе тестови на мору, што је стандардна процедура прије примопредаје брода, а која је предвиђена за крај августа текуће године. 

По ријечима г-дина Ђуришића континуирана контрола извођења радова и сарадња са менаџментом Бродоградилишта пресудна је за поштовање рокова и сами квалитет извођења радова. 

Што се тиче другог брода поринуће је предвиђено за крај јуна мјесеца, а након пробне вожње то јест тестова на мору и овај брод ће бити спреман за примопредају крајем септембра ове године. 

Орландић је потврдио да постоји интересовање унајмитеља за нове бродове овог типа. 

Министар Брајовић је нагласио да је досадашњом сарадњом са Поллy групом и кинеским бродоградилиштима веома задовољан, као и позитивним вијестима које стижу из Кине, а такође је веома важно да менаџмент компаније настави и преговоре о унајмљену нових бродова.

Министар је такође истакао да се реализацијом овог аранжмана наставља обнова црногорске поморске флоте. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?