Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Организовање вјежбе „Отмица ваздухоплова на аеродрому Подгорица“

Национални одбор за безбједност ваздушног саобраћаја организоваће у уторак, 11. новембра 2014. године, другу по реду вјежбу „Отмица ваздухоплова на аеродрому Подгорица“. У вјежби ће учествовати надлежне институције из области ваздухопловства, а резултати вјежбе биће презентирани и релевантним тијелима Европске комисије и Европској конференцији за цивилно ваздухопловство.

Циљ вјежбе је увјежбавање и провјера система обавјештавања и координације активности између надлежних органа и институција, провјера квалитета законске регулативе, планова и процедура у случају отмице, као и тестирање објеката/опреме за кризни менаџмент и аеродромског центра за кризне ситуације.

Вјежба ће бити спроведена на Аеродрому Подгорица од 10.00 - 12.30 сати.

Након вјежбе, у 13.00 сати биће организована конференција за новинаре, на којој ће говорити министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић, предсједница Националног одбора за безбједност ваздушног саобраћаја Мирел Радић Љубисављевић, директор Агенције за цивилно ваздухопловство Драган Ђуровић и генерални директор Директората за ванредне ситуације у Министарству унутрашњих послова Мирсад Мулић.


Министарство саобраћаја и поморства / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?