Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Брајовић разговарао са делегацијом Министарства трговине НР Кине

Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић примио је данас делегацију Министарства трговине НР Кине,коју је предводио замјеник Генералног директора у Сектору за спољне инвестиције и економску сарадњу Ђоу Ђеншенг (Зхоу Зхенцхенг).

Акценат разговора био је на пројекту аутопута Бар - Бољаре, чија је реализација званично отпочела данас, али и на сарадњи Кине и Црне Горе у свим видовима саобраћаја. Кад је ријеч о аутопуту, министар Брајовић је рекао да је у питању најзначајнији инфраструктурни пројекат за државу Црну Гору и један од многих које компанија ЦРБЦ реализује широм свијета. Министар је такође истакао и одличну сарадњу на изградњи четири брода у Кини за црногорске компаније, чијим квалитетом смо веома задовољни. Подсјетио је да су у том послу сви рокови испоштовани, те да се нада да ће таква пракса бити настављена и приликом изградње аутопута. 

Ђеншенг је истакао да је трговинска размјена између Црне Горе и Кине повећана за преко 100% у односу на претходну годину и да има пуно простора за повећање извоза из Црне Горе према тој земљи. Честитао је на успјешном почетку радова на приоритетној дионици аутопута од Смоковца до Матешева, истакавши и заслуге министра Брајовића за стварање неопходних претпоставки за реализацију тог пројекта.

Ђеншенг је рекао да је, за реализацију тог пројекта, ЕXИМ банка одобрила Црној Гори највећи износ кредита у Централној и Југоисточној Европи.

Министарство саобраћаја и поморства / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?