Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић у Јеревану разговарао са шведском министарком образовања и истраживања

Министар просвјете мр Предраг Бошковић састао се данас са министарком за образовање и истраживања Шведске Хеленом Хелмарк Кнутсон, са којом је разговарао о реформи образовног система и успостављању билатералне сарадње.

Министри су договорили потписивње Протокола у области високог образовања, којим ће бити успостављена сарадња у виду размјене искустава и знања између двије земље у области високог образовања.

Министар Бошковић је посебно нагласио значај размјене студената у области медицине и техничких наука, у циљу побољшања кадровских капацитета у тим важним дјелатностима. Министарка Кнутсон се сагласила да ће размјена искустава и добре праксе у области образовног система, посебно високог, бити значајна за двије земље и дала пуну подршку активностима које су усмјерене ка реформи Универзитета Црне Горе.

Саговорници су размијенили мишљења и о средњем стручном образовању, истичући његов значај у погледу стицања знања и вјештина које омогућавају конкурентност на тржишту рада и нарочито на европском тржишту.

Министри су се сусрели на маргинама министарске конференције о високом образовању, која се одржава у Јеревану.

Министарство просвјете/Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?