Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Пажин са представницима Савјета ЕУ и Европске комисије: Формирање Специјалног државног тужилаштва и Агенције за спрјечавање корупције одвија се планираном динамиком

Видео: Сусрет министра Пажина са шефом Јединице Д1 за Црну Гору у Директорату ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу Дирком Лангеом - кадрови

  

„Формирање Специјалног државног тужилаштва и Агенције за спрјечавање корупције, као кључних институција за репресију и превенцију корупције, одвија се планираном динамиком, уз пуну подршку Владе и Министарства правде, који су обезбиједили и просторне услове за почетак њиховог рада“, казао је министар правде Зоран Пажин на састанцима са представницима Савјета ЕУ и Европске комисије данас у Бриселу.

Пажин је у Мисији Црне Горе разговарао са члановима Радне групе Савјета ЕУ за проширење – Коела (ЦОЕЛА), којима је захвалио на досадашњој сарадњи и упознао их са степеном реализације кључних мјера у поглављима 23 и 24. Представница предсједавајуће Летоније у Коели Инга Крастина казала је да се састанак са министром Пажином одржава у правом тренутку, када се припрема позиција Европске уније за сједницу Савјета за стабилизацију и придруживање 22. јуна. На састанку је похваљена сарадња Мисије Црне Горе при ЕУ са Коелом, у смислу благовременог и детаљног извјештавања о кључним активностима црногорских институција на плану владавине права.

BiroМинистар Пажин се у Генералном директорату за сусједску политику и преговоре о проширењу састао са представницима ЕК, на челу са шефом јединице за Црну Гору Дирком Лангеом. Састанак је био прилика за разматрање конкретних питања од значаја за јачање законског и институционалног оквира за борбу против корупције и криминала. Ланге је, осим о припремама позиције ЕУ за Савјет за стабилизацију и придруживање, упознао Пажина и о почетку припреме Извјештаја о напретку за 2015. годину. Обострано је констатовано да преговори о чланству Црне Горе у ЕУ, у поглављима 23 и 24, улазе у интензивнију и фокусиранију фазу.

Дводневна посјета министра Пажина институцијама ЕУ, која је почела састанком у Еуроџасту у Хагу, завршена је сусретом са генералном директором Директората за сусједску политику и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном, на радној вечери чији је домаћин био стални представник Републике Словеније Раде Генорио.

Министарство правде / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?