Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Марковић - Ален: Напори Црне Горе на сузбијању тероризма од великог су значаја не само за Црну Гору, већ и за међународну заједницу

„САД веома цијене учешће и допринос Црне Горе Глобалној коалицији за борбу против ИСИЛ-а“ - рекао је специјални изасланик предсједника Гобалне коалиције за борбу против ИСИС-а, генерал Џон Ален током сусрета са потпредсједником Владе Душком Марковићем, на маргинама То Бе Сецуре Форума који се одржава у Будви.

„Рад на легислативи и напори свих релевантних субјеката у Црној Гори на сузбијању тероризма, посебно када су у питању страни борци, од великог је значаја не само за Црну Гору, већ и за међународну заједницу“ - кључна је порука генерала Алена, који је нагласио да у наредном периоду пажњу треба усмјерити на установљавање најбоље праксе када је у питању процес рехабилитације, обзиром на његову посљедичну везу са смањењем радикализма.

Захваливши се на позитивним порукама, потпредсједник Марковић је указао на снажан интерес Црне Горе да буде укључена у овај процес, обзиром на значај заједничког дјеловања у циљу остварења унутрашњег и међународног мира и безбједности.

„Комуникација, размјена искустава и заједнички рад кључни су елементи за борбу против вјерског радикализма и екстремизма, који представљају битан безбједносни изазов за регион“, додао је потпредсједник Владе.

На састанку је било ријечи о финансијским акпектима подршке овом феномену и расположивим механизмима за њихово заустављање.

Саговорници су заједницки закључили да даље међународне активности треба усмјерити на појаву све веће глобализације ових пријетњи и одговора на њих.

Кабинет потпредсједника Владе / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?