Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Меморандум о сарадњи на пројекту „Мониторинг реформе правосуђа“

Министар правде Зоран Пажин потписао је данас Меморандум о сарадњи између Министарства правде, НВО Акције за људска права и НВО Центар за мониторинг и истраживање (ЦеМИ), на пројекту „Мониторинг реформе правосуђа“. Меморандум су претходно потписали извршна директорица Акције за људска права Теа Горјанц Прелевић и предсједник Управног одбора Центра за мониторинг и истраживање Златко Вујовић.

Меморандум представља основу за размјену информација и сарадњу на пројекту „Мониторинг реформе правосуђа“, којим се Министарство правде обавезало да омогући приступ документима, информацијама и извјештајима од значаја за оцјену спровођења Стратегије за реформу правосуђа и Акционог плана за њену примјену, те да у сарадњи са невладиним организацијама Акција за људска права и ЦеМи организује двије националне конференције о реформи правосуђа.

Стране потписинице ће сарађивати на тематским истраживањима о примјени начела случајне додјеле предмета, спровођења Закона о заштити права на суђење у разумном року, права на службену одбрану, те рационализације мреже судова. Стране потписнице ће такође сарађивати на организацији три дебате на тему рационализације судске мреже.

Пројекат „Мониторнг реформе правосуђа“ реализује се уз подршку Делегације Европске уније у Црној Гори, кроз програм предприступне помоћи ИПА 2013 и Амбасаде Краљевине Холандије. Пројекат ће трајати до 15. августа 2016. године.

Министарство правде / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?