Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Марковић - Столтенберг: Видљив напредак Црне Горе у кључним областима

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Душко Марковић састао се са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, у оквиру његове званичне посјете Црној Гори која је започела данас.

У фокусу разговора била су питања из области владавине права и реформе обавјештајно безбједносног сектора. Потпредсједник Марковић упознао је генералног секретара о процесу реформе правосуђа, резултатима на плану јачања институционалних капацитета за борбу против организованог криминала и корупције, као и плановима у току 2015. године, у циљу даљег успостављања резултата у тој области.

Генерални секретар Столтенберг констатовао да је видљив напредак који је Црна Гора постигла у кључним областима, међу којима је и владавина права, и охрабрио Црну Гору да снажно настави са реформским напорима у том правцу.

Посебно су похваљени резултати у реформи обавјештајно безбједносног сектора, имајући у виду да је тај процес иако системски изазован, успјешно спроведен.

Кабинет потпредсједника Владе / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?