Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Пажин - Поша: Наставити са јачањем резултата у области владавине права и борбе против организованог криминала и корупције

BiroМађарска ће наставити снажно да подржава Црну Гору у њеним напорима да добије позив за чланство у Алијанси до краја текуће године, а кључна препорука Црној Гори у том погледу је даље јачање резултата у области владавине права и борбе против организованог криминала и корупције - казао је амбасадор Мађарске Кристијан Поша током сусрета са министром правде Зораном Пажином.

Министар Пажин је захвалио на континуираној подршци Мађарске црногорским спољнополитичким циљевима, а нарочито на додатном ангажовању кроз платформу контактне амбасаде за Црну Гору за НАТО. Он је упознао амбасадора са актуелностима у области ЕУ интеграција, осврнувши се при томе на успостављање институција које су најзначајнија линија одбране, кад је ријеч о борби против организованог криминала и корупције.

У том контексту, Пажин је изразио очекивање да ће до краја недеље бити именован главни специјални тужилац и одређен број специјалних тужилаца, и детаљније информисао амбасадора са стварањем техничких предуслова за рад Специјалног државног тужилаштва. Такође се осврнуо на измјене и допуне законодавног оквира којим се додатно снаже капацитети тужилачких органа у кривичном поступку, али истовремено и води рачуна о заштити и промоцији људских права лица против којих се води поступак. 

На састанку је констатовано задовољство активном сарадњом два министарства правде која је успостављена Меморандумом о сарадњи, а начелно је најављена и посјета мађарског министра правде Ласла Трочањија Црној Гори до краја 2015. године.

Министарство правде / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?