Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Марковић - Хребичкова: Активности ОЕБС-а у наредном периоду биће усмјерене на унапређење координације између институција и комуникације институција са медијима

Потпредсједник Владе Душко Марковић састао се данас са шефицом Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Јанином Хребичковом, са којом је разговарао о даљем ангажману ОЕБС-а и подршци Црној Гори на пољу владавине права и људских права.

Хребичкова је оцијенила да је комуникација и сарадња између ОЕБС-а и Владе Црне Горе у протеклом периоду била изврсна, нагласивши да је наша држава у кључним областима постигла видан напредак, због чега ће ОЕБС у наредним годинама своју активност усмјерити на појединачна питања од значаја за државу. 

Када је у питању подршка ОЕБС-а реформским процесима, потпредсједник Марковић је истакао добро искуство Црне Горе у сарадњи са том организацијом и исказао снажну потребу наставка те сарадње. Он је потврдио да је институционални потенцијал у кључним областима заокружен и да се сада треба усмјерити на круцијална питања као што су стварање претпоставки за већу одрживост органа за спровођење закона, развијање интегрисаног безбједносног система и питања поштовања и заштите личних права и слобода.

Снажан акценат током састанка стављен је на потребу унапређења комуникације и координације између институција, као и између институција и медија, што ће бити предмет подршке ОЕБС-а у наредном периоду.

Кабинет потпредсједника Владе / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?