Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Марковић - Камсваг: Видљив напредак Црне Горе о питањима од значаја за евроатлантске интеграције

BiroПотпредсједник Владе Душко Марковић примио је данас, у опроштајну посјету, амбасадора Краљевине Норвешке Нилса Рагнара Камсвага.

Указујући на квалитетну сарадњу између двије државе која је дала видљиве резултате, посебно у области реформе правосуђа, Марковић се захвалио амбасадору Камсвагу на његовом личном доприносу јачању капацитета у области правосуђа. „Норвешка је била и остаће важан партнер Црне Горе у њеним реформским процесима усмјереним ка евроатлантским циљевима“ - рекао је потпредсједник Владе.

Амбасадор Камсваг изразио је задовољство сарадњом Норвешке и Црне Горе, нагласивши значај вишегодишње отворене и искрене комуникације са Владом Црне Горе, коју Норвешка веома цијени. Он је истакао успјешност досадашњих реформи у области владавине права и видљив напредак Црне Горе на теме од значаја за НАТО интеграције, надајући се позитивном исходу кључног питања за Црну Гору у овој години – добијању позива за чланство у НАТО.

Састанак је била прилика да саговорници размијене мишљења о току активности које предузима Црна Гора на плану евроатлантских интеграција, у сусрет одлуци о позиву Црне Горе за чланство.

Кабинет потпредсједника Владе / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?