Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана пета сједница Вијећа за националну безбједност

Објављено: 24.07.2015. 06:00 Аутор: Влада Црне Горе

Вијеће за националну безбједност на данашњој сједници, којом је предсједавао предсједник Владе и предсједник Вијећа Мило Ђукановић, разматрало је актуелне безбједносне прилике у контексту најновијих дешавања у региону и капацитета обавјештајно-безбједносног сектора, са аспекта одговора на пријетње од вјерског радикализма и пресјеком стања јединица за интервенцију, приоритетима набавке неопходне и недостајуће опреме и предлогом мјера за поступање надлежних државних органа и институција.
Супротстављање безбједносним изазовима које имплицира феномен вјерски мотивисаног радикализма један је од приоритета у раду државних органа који, кроз осмишљен и свеобухватан приступ, у складу са својим надлежностима, самостално и у сарадњи са другим органима, дјелују на плану супротстављања безбједносним изазовима и пријетњама од вјерског радикализма.
Сједници Вијећа су по позиву присуствовали Врховни државни тужилац, министар просвјете и министар за људска и мањинска права.
Вијеће је разматрало и друга питања из своје надлежности.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?