Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за чланство у НАТО-у: Наставити испуњавање обавеза на путу до пуноправног чланства

Објављено: 28.01.2016. 06:00 Аутор: Влада Црне Горе

Савјет за чланство Црне Горе у НАТО-у, којим је предсједавао предсједник Савјета, предсједник Владе Мило Ђукановић, размотрио је на деветој редовној сједници, одржаној у четвртак, 28. јануара 2016. године, информације у вези са спровођењем реформи и испуњавањем обавеза у оквиру евроатлантске агенде након добијања позива за чланство.

Током сједнице посебна пажња је посвећена предстојећим активностима надлежних државних институција у сусрет приступним преговорима са Алијансом чије је одржавање планирано за средину фебруара у Бриселу. На сједници је истакнуто да треба, одговорно и ефикасно, као и до сада, спроводити све неопходне мјере како би потписивање Протокола о приступању било омогућено у предвиђеном року.С тим у вези наглашена је важност даљих активности Комуникационог тима Савјета за чланство у НАТО и планова за наставак кампање током 2016. године. И овом приликом је указано да проактиван приступ и сусрети са грађанима доприносе јачању подршке јавног мнијјења, што потврђују и истраживања.

Закључено је да јавни дијалог о предностима чланства, као и друге потребне активности у вези са процесом еуроатлантских интеграција, треба наставити са истим интензитетом и током 2016. године.

КОМУНИКАЦИОНИ ТИМ САВЈЕТА ЗА ЧЛАНСТВО У НАТО-у

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?