Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Жугић разговарао са шефицом Канцеларије Свјетске банке за Црну Гору Татјаном Проскурјаковом

Министар финансија др Радоје Жугић састао се данас са шефицом канцеларије Свјетске банке за Црну Гору Татјаном Проскурјаковом, у циљу додатног прецизирања оквира наредне петогодишње сарадње. 

У сусрет новој Стратегији Свјетске банке за нашу земљу, госпођа Проскурјакова је представила главне фокусне области заједничког дјеловања, које се у највећем дијелу тичу макроекоомске стабилности и отпорности на екстерне шокове, као и омогућавање инклузивног приступа економским шансама. Поред пројеката који су већ започети и који се спроводе планираном динамиком, у начелу је договорено ширење сарадње на повећању ефикасности јавних финансија и фискалне консолидације у оквиру првог стуба стратегије, као и подршка у области квалификација, тржишта рада, одрживог туризма, као и подстицање приватних улагања и отварања радних мјеста у кључним секторима у оквиру другог стуба подршке.

Истичући да је досадашња сарадња са Свјетском банком резултирала добрим пословним одлукама, министар Жугић је још једном изразио увјерење да ће се, на курсу заједнички дефинисаних смјерница, додатно оснажити црногоска економија и спровести реформе које ће допринијети валоризацији свих расположивих ресурса и осигурати просперитет за све грађане наше земље.

Имајући у виду да су се саговорници усагласили око главних аспеката сарадње, договорено је да се о конкретним корацима разговара кроз интеракције у наредном периоду.

Министарство финансија / Служба за односе с јавношћу


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?