Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана ВИИ сједница Вијећа за националну безбједност

Објављено: 13.04.2016. 06:00 Аутор: Влада Црне Горе

Вијеће за националну безбједност, којим предсједава предсједник Владе Мило Ђукановић, одржало је своју ВИИ сједницу.



На сједници је разматран и усвојен приједлог Националних приоритета у борби против тешког и организованог криминала за период 2016-2017. године и приједлог Националног обавјештајног модела утврђивања приоритета, управљања и додјеле задатака у области супростављања тешком и организованом криминалу.



Вијеће је такође анализирало актуелне безбједносне прилике у контексту најновијих терористичких догађања у региону, и могућност наставка терористичких пријетњи по националну безбједност.



Вијеће је закључило да је тероризам озбиљна пријетња међународном миру и безбједности, оцијенивши да је безбједносна ситуација у Црној Гори стабилна, уз захтјев и препоруку свим надлежним органима за предузимањем ефикасних мјера и активности из своје надлежности у циљу очувања националне безбједности.



Вијеће је указало на неопходност међуинституционалне, регионалне и међународне сарадње, посебно са аспекта угожавања безбједности од могућих терористичких пријетњи.



На сједници су разматрана и друга питања из надлежности Вијећа за националну безбједност.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?