Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржани радни састанци са судијама и представницима општина на тему ,,Казна рада у јавном интересу“

Објављено: 07.06.2016. 21:13 Аутор: Ђина Поповић
Đina Popović

Министарство правде Црне Горе је у сарадњи са Центром за међународну правну сарадњу из Холандије (ЦИЛЦ) и Холандским Хелсиншким комитетом, организовало од 24. до 27. маја у Подгорици, радне састанке на тему ,,Казна рада у јавном интересу“ на којима су учествовале судије, представници општина са територије Црне Горе, начелник и службеници Дирекције за условну слободу, као и делегација из Холандије.

Састанке је отворила г-ђа Славица Рабреновић, генерална директорка Директората за извршење кривичних санкција у Министарству правде Црне Горе.

Учесници су са експертима из области пробације размијенили искуства и истакли значај развијања сарадње Дирекције за условну слободу са судијама, као и са локалним самоуправама у циљу извршења казне рада у јавном интересу, ради промовисања исте код јавног мњења, тако да шира јавност може да ту казну разумије и увиди да она представља адекватан одговор на криминално понашање.

Састанци су организовани у оквиру пројекта под називом ,,Подршка раду Дирекције за условну слободу и систему алтернативних санкција у Црној Гори“, који се финансира од стране Министарства вањских послова Краљевине Холандије кроз Матра ЦоПРОЛ програм – Сарадња у циљу јачања владавине права (ЦоПРОЛ). 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?