Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност поводом четири године спровођења акције рециклаже папира

Објављено: 05.08.2016. 20:37 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Редовна мјесечна акција рециклаже папира која се организује сваког последњег четвртка у мјесецу, а коју организује Одјељење за одрживи развој и интегрално управљање морем и приобалним подручјем у Министарству одрживог развоја и туризма у сарадњи са Рециклажним центром Депоније д.о.о, одржана је 28. јула 2016. године на територији Главног града. У акцији је учествовало дванаест институција међу којима су министарства, предузећа, међународне организације и организација цивилног друштва и том приликом је прикупљено 895 кг папира који је упућен на даљу обраду у Рециклажни центар.

Редовна акција рециклаже папира организује се од јула 2012. године са циљем промоције и подизања свијести шире јавности, предузећа и државне администрације о концепту друштвене одговорности као једног од механизама за спровођење одрживог развоја. Акција се из мјесеца у мјесец повећава како у погледу броја учесника, тако и у погледу прикупљених количина папира који се упућују на обраду у Рециклажни центар.

За четири године трајања акције рециклаже папира, и учешће од око 30 институција, међународних организација, школа, предузећа прикупљено је и на обраду у Рециклажни центар упућено преко осамнаест тона папира, старих новина и картона. Акција се наставља и у наредном периоду а заинтересовани се могу прикључити слањем е-маила на кор@мрт.гов.ме.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?