Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Спровођења Националне стратегије одрживог развоја до 2030. године на локалном нивоу

Објављено: 13.01.2017. 21:11 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Консултативни састанак са представницима црногорских општина на тему спровођења Националне стратегије одрживог развоја до 2030. године (коју је Влада Црне Горе усвојила у јулу 2016. године) на локалном нивоу одржан је данас у Подгорици.

Представнице Одјељења за одрживи развој и интегрално управљање обалним подручјем у Министарству одрживог развоја и туризма у сарадњи са представником Мреже за глобални еколошки отисак су представили Националну стратегију одрживог развоја до 2030. године, кровну, хоризонталну и дугорочну развојну стратегију која је усклађена са УН Агендом одрживог развоја до 2030. године, као и обавезе локалних самоуправа у имплементацији мјера дефинисаних Акционим планом НСОР до 2030. године. С аспекта повезивања локалног и националног одговора на УН Агенду одрживог развоја до 2030. године кроз спровођење НСОР до 2030. године састанку су присуствовали и представници Медитеранског акционог плана. На тај начин обезбијеђени су инпути за оцјену успјешности спровођења политике одрживог развоја у Црној Гори од стране Медитеранске комисије за одрживи развој.

На састанку су идентификовани модели сарадње између државне и локалне управе који представљају оптималан приступ за имплементацију мјера одрживог развоја на локалном нивоу.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?