Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резиденцијалне стипендије за писце у оквиру Средњоевропске иницијативе (ЦЕИ)

Објављено: 15.02.2017. 16:33 Аутор: Министарство културе
Министарство културе Црне Горе информише да је отворен позив за додјелу резиденцијалних стипендија за писце за 2017. годину, у оквиру Средњоевропске иницијативе (ЦЕИ). Стипендија ЦЕИ-а за писце представља награду чији је циљ да охрабри прекограничну сарадњу и промоцију у области књижевности за младе писце из држава Централне Европе које нису дио Европске уније. Стога, право учешћа имају писци из Албаније, Бјелорусије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Молдавије, Србије и Украјине, старости испод 35 година (рођени од 1. јануара 1983. године).

Стипендија износи 5.000 еура за тромјесечни боравак у некој од држава чланица ЦЕИ-а, по одабиру добитника. Награда ће бити додијељена на 32. Међународном литералном фестивалу Виленица, који ће се одржати између 06. и 10. септембра 2017. године.

Рок за пријаве је 30.април 2017. године, а апликациони пакет треба да садржи:

1. Попуњени Апликациони формулар.
2. Биографију апликанта на енглеском језику (маx. 1800 карактера без прореда).
3. Копију важеће личне карте или пасоша са видљивим датумом и мјестом рођења и држављанством апликанта.
4. Библиографију апликанта на енглеском језику (маx. 3600 карактера без прореда).
5. Опис пројекта који ће бити спроведен током тромјесечне резиденције, на енглеском језику (2000-4500 без прореда). Пројекат мора бити књижевни а не истраживачки, а у обзир долазе сви жанрови и теме.
6. Једно оригинално потписано писмо препоруке на енглеском језику (маx. 1800 карактера без прореда, писма без оригиналног потписа неће бити узета у обзир).
Некомплетне апликације неће бити разматране.

Апликације се шаљу редовном поштом у запечаћеној коверти на адресу:
Словене Wритер’с Ассоциатион
(Wритер ин Ресиденце)
Томшичева 12
СИ-1000 Љубљана
Словениа

Више информација о позиву можете преузети овдје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?