Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора и Хрватска партнери у борби против организованог криминала

Објављено: 17.03.2017. 22:39 Аутор: Министарство унтрашњих послова
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић сусрео се данас са министром унутрашњих послова Републике Хрватске Влахом Орепићем, који је боравио у првој званичној посјети Црној Гори.

Министар Нухоџић је у срдачном и отвореном разговору изразио захвалност Влади Републике Хрватске за снажну подршку европским и НАТО интеграцијама Црне Горе. Уз исказивање задовољства квалитетном полицијском сарадњом партнерских служби, посебно је похвалио заједничке акције у области откривања, спречавања и сузбијања међународног кријумчарења наркотика. Надаље, министар Нухоџић је указао на важност активности које се спроводе на јачању капацитета за усклађивање са захтјевима Шенгена, имајући у виду да надзор и заштита државне границе представљају кључни изазов у процесу приступања Црне Горе Европској унији. Поновио је одлучност Министарства унутрашњих послова Црне Горе да настави доприносити безбједнијем и сигурнијем амбијенту на Западном Балкану.

Министар Орепић је саопштио да је Црна Гора остварила изузетан напредак на плану спровођења свеобухватних реформи и јачања владавине права. У том смислу, потврдио је спремност његове земље да настави са пуном подршком Црној Гори у остваривању стратешких спољнополитичких приоритета – чланства у ЕУ и НАТО. Нагласио је да је сарадња криминалистичких и граничних полиција кључан предуслов за осигурање заједничког европског простора слободе, правде и безбједности.

Саговорници су посебно истакли значај пројекта размјене полицијских службеника Црне Горе и Хрватске за вријеме љетње туристичке сезоне. Оцијењено је да постоји простор за даље интензивирање полицијске сарадње, у циљу изналажења заједничких одговора на глобалне безбједносне пријетње, попут миграција, организованог криминала и тероризма. Истичући снажну посвећеност очувању добросусједских односа, изражено је обострано очекивање да ће се досадашња сарадња двије пријатељске државе наставити и у наредном периоду.

Министарство унтрашњих послова
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?