Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Министар Пуришић у радној посјети ЈУ Дјечји дом „Младост“ у Бијелој

Објављено: 28.08.2017. 20:26 Аутор: МРСС
Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић са сарадницима, посјетио је данас, 28. августа 2017. године, ЈУ Дјечји дом „Младост“ из Бијеле.

ЈУ Дјечји дом "Младост" у Бијелој је установа социјалног типа која се бави збрињавањем дјеце лишене родитељског старања и дјеце чији је развој ометен породичним приликама и једина је овог типа на територији Црне Горе. Од оснивања до данас кроз ову Установу је прошло око 2.000 дјеце. У Дому тренутно борави око 90 дјеце узраста од 3 године до пунољетства.

Од посебног значаја за рад ове институције и система социјалне и дјечије заштите је чињеница да је, управо кроз Реформу система социјалне и дјечије заштите, извршена деинституционализације дјеце од 0 – 3 године, што у овом процесу Црну Гору чини лидером у региону. 

mrss

Овом приликом министар Пуришић обишао је Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју и Прелазну стамбену заједницу, који представљају два нова сервиса имплементирана од 2016. године и упознао се са плановима за наредни период, а то су: увођење Националне дјечије СОС телефонске линије, Прихватилиште за дјецу жртве насиља у породици и Пројекат соларне електране.

Посебна пажња менаџмента, стручних радника и васпитног особља ове установе усмјерена је ка стварању бољих услова за живот и рад дјеце, ка њиховом осамостаљивању, радном оспособљавању и што бољој припреми за излазак из институције.



ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?