Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Концерт и мајсторска радионица америчког виолончелисте Јеффреy Ноел Ластрапеса

Објављено: 19.10.2017. 23:00 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Умјетничка школа основног и средњег музичког образовања за таленте „Андре Навара“ и Музичка Академија Цетиње-УЦГ организују концерт и мајсторску радионицу америчког виолончелисте Јеффреy Ноел Ластрапеса, шефа гудачког одсјека на Теxас Тецх Универзитету, САД.

Дводневна мајсторска радионица, за студенте Академије и ученике музичких школа одржаће се Музичкој академији –Цетиње 20. и 21. октобра 2017.године.

Концерт ће се одржати у сали Владиног дома на Цетињу у петак 20.октобра 2017. године са почетком у 19 сати. На програму ће бити дјела Баха, Броwнлоw, Менделсона.

Јеффреy Ноел Ластрапес је активни солиста, камерни музичар и професор који је наступао и предавао у Европи, Јужној Америци, Азији, као и широм САД. Дипломирао је на Цуртис Институте Мусиц и Јуиллиард Сцхоол, где је студирао са Орландо Цоле-ом и Харвеy Схапиро-ом. Снимао је за Неw Wорлд Рецордс и Центаур Рецордс. Господин Ластрапес наступа на виолончелу Франческа Руђерија из 1684. Године, као и виолончелу Пола Шубака из 1987. године.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?