Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резиденцијалне стипендије за писце у оквиру Средњоевропске иницијативе (Виленица)

Објављено: 23.02.2018. 21:01 Аутор: мку

Отворен је позив за додјелу резиденцијалних стипендија за писце у оквиру Средњоевропске иницијативе (ЦЕИ), за 2018. годину. Стипендија коју додјељује ЦЕИ у сарадњи са Словеначким удружењем писаца представља награду чији је циљ да охрабри прекограничну сарадњу и промоцију у области књижевности за младе писце из држава Централне Европе које нијесу дио Европске уније. Стога, право учешћа имају писци из Албаније, Бјелорусије, Босне и Херцеговине, Македоније, Молдавије, Србије, Украјине и Црне Горе, старости испод 35 година (рођени од 1. јануара 1984. године).

Стипендија у износу од 5.000 еура се додјељује за тромјесечни боравак у некој од држава чланица ЦЕИ-а, по одабиру добитника. Награда ће бити додијељена на 33. Међународном књижевном фестивалу Виленица, који ће се одржати од 5. до 9. септембра 2018. године. 

Рок за пријаве је 30.април 2018. године, а апликациони пакет треба да садржи:

1. Попуњени апликациони образац;

2. Биографију апликанта на енглеском језику (маx. 1800 карактера без прореда);

3. Копију важеће личне карте или пасоша са видљивим датумом и мјестом рођења и држављанством апликанта;

4. Библиографију апликанта на енглеском језику (маx. 3600 карактера без прореда);

5. Опис пројекта који ће бити спроведен током тромјесечне резиденције, на енглеском језику (2000-4500 без прореда). Пројекат мора бити књижевни а не истраживачки, а у обзир долазе сви жанрови и теме;

6. Једно оригинално потписано писмо препоруке на енглеском језику (маx. 1800 карактера без прореда, писма без оригиналног потписа неће бити узета у обзир).

Некомплетне апликације неће бити разматране.

Апликације се шаљу редовном поштом у запечаћеној коверти на адресу:

Словене Wритер’с Ассоциатион

(Wритер ин Ресиденце)

Томшичева 12

СИ-1000 Љубљана

Словениа

Више информација о позиву можете преузети овдје.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?