Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европске вриједности најбољи путоказ за младе

Објављено: 28.01.2019. 18:19 Аутор: Министарство спорта

Министар спорта и младих, Никола Јановић, примио је три првопласиране екипе квиза “Еуметрија” и њихове наставнике, који је реализовала невладина организација ЦГО.

Министар Јановић је истакао да Министарство спорта и младих, као генерални покровитељ овог пројекта и на овај начин пружа допринос промоцији европских вриједности међу младима у Црној Гори.  

Најзначајнији дио пројекта је информисање младих о бројним темама у вези са ЕУ, у областима историје, културе и географије, у оквиру квиза “Еуметрија”.

Милош Кнежевић, координатор пројекта, испред Центра за грађанско образовање се захвалио министру Јановићу на пријему и Министарству спорта и младих на подршци овом пројекту. 

Првопласирани тимови из Рожаја, Цетиња и Бијелог Поља су показали одлично знање у области европских интеграција и мотивисали младе да буду боље упознати и активнији у овом кључном спољнополитичком приоритету наше државе. Побједнички тим из Рожаја је посјетио Брисел и институције ЕУ на студијском путовању, гдје су ученици имали прилику да своје знање потврде и у пракси. 

Министар је овом приликом награђеним ученицима уручио европске омладинске картице, уз које ће моћи да остваре попусте, не само у Црној Гори, него и у земљама ЕУ.

Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих ће и даље бити подршка у промоцији европских вриједности и оснаживању младих у процесу европских интеграција, као и у свим областима од интереса за младе. 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?