Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан Округли сто поводом Јавне расправе С3

Објављено: 10.06.2019. 19:54 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Министарство науке организовало је данас Округли сто у оквиру Јавне расправе о нацрту Стратегије паметне специјализације (2019-2024).

Догађају су присуствовали представници: Кабинета предсједника Владе, Министарства економије, Министарства пољопривреде, Министарства саобраћаја, Привредне коморе Црне Горе, Универзитета Црне Горе – Електротехничког факултета, Управе за статистику, Центра за екотоксиколошка испитивања, Удружења за развој пољопривреде Црне Горе.
Ministarstvo nauke
Испред Министарства науке презентацију Стратегије паметне специјализације одржали су чланови С3 тима, др Дарко Петрушић и др Нина Радуловић, напомињући да је Црна Гора похваљена од стране Европске комисије о напорима које је уложила и остварила у изради Стратегије.

Након усвајања на националном нивоу до краја јуна ове године, а у контексту имплементације Стратегије, др Дарко Петрушић најавио је отварање Националне канцеларије за Паметну специјализацију, као и успостављање Савјета за паметну специјализацију који ће омогућити спровођење ове државне стратегије.

Министарство науке је на својој веб страници објавило Јавни позив за учешће у јавној расправи о Нацрту Стратегије паметне специјализације (2019-2024), у трајању од 20 дана, у периоду од 25. маја до 14. јуна 2019. године. Након сугестија и коментара добијених по Јавном позиву, Министарство науке ће доставити Влади Приједлог Стратегије паметне специјализације на разматрање и усвајање.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?