Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворена ФАБРИКА ЗНАЊА у оквиру фестивала ОТВОРЕНИ ДАНИ НАУКЕ 2019

Објављено: 02.10.2019. 18:36 Аутор: Министарство науке
Девету регионалну ИТ манифестацију „Фабрика знања“, данас су отворили проф Веселин Вукотић, рекотор Универзитета Доња Горица и др Сања Дамјановић министарка науке Црне Горе. У наредна два дана њени посјетиоци ће имати прилике да се упознају са најактуелнијим трендовима и разним аспектима информационих технологија, од технолошких до социјалних и еколошких.

Ministarstvo nauke

У поздравном обраћању проф Веселин Вукотић је истакао како је ову манифестацију од свог постојања посјетило преко 40.000 ученика и студената и да је она најпрестижнија манифестација науке и технологије у нашој земљи а такође врло престижна и у региону управо због доприноса који шири међу младим људима. Проф Вукотић се захвалио министарки Дамјановић и истакао да је министарство на чијем је челу, са веома скромним буџетом, дало велики допринос интернационализацији наше истраживачке заједнице, укључивању не само академије, већ и бизнис сектора у процес истраживања. Поздравио је и напоре министарке на реализацији њене идеје о оснивању регионалног Међународног института за одрживе технологије у Југоисточној Европи али и скренуо пажњу на скоро добијени пројекат Центра изврсности као још један висок степен за стручне и истраживачке резултате овог Универзитета.

Министарка Дамјановић је истакла да је радује што се култура иновација у нашој земљи све више развија и да се нада да ће окупљени млади људи бити инспирисани овим фестивалом и кренути у освајање нових знања и примјене технологија ради креирања сопствених бизниса и унапређења услова живота за све грађане Црне Горе, и читаве наше планете. Подсјетила је и да министарство науке ЦГ у континуитету промовише значај науке и иновација као и кључне улоге младих људи у покретању новог таласа наше привреде и позвала се присутне да се активно укључе у радионице и предавања Фабрике знања, као и осталих садржаја Отворених дана науке 2019. Дамјановић је обишла и атрактивну изложбу овогодишње манифестације под називом “Са технологијама на ти” која има за циљ да се технологије притхвате као савезници у свакодневном животу.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Компанија Цомтраде, партнер ове манифестације, с поносом је истакла да са задовољством већ девету годину за редом отвара погоне Фабрике знања, дајући младима прилику да прихвате технологију као савезника у свакодневном животу. Из компаније су се захвалили Универзитету Црне Горе и министарству науке Црне Горе на уложеном напору да технологија постане средство а не само дио образовања и додали да ће увијек подржавати креативну едукацију.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?