Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржаан трећи редовни састанак Оперативне групе за рјешавање НН случајева (НН Оперативна група)

Објављено: 05.10.2020. 16:49 Аутор: мрсс
Обзиром на ограничења у кретању и личном контакту узрокованим мјерама за спрјечавање ширења пандемије ЦОВИД-19, али и потребу за одржавањем комуникације и достигнутог нивоа регионалне сарадње у процесу тражења несталих лица, трећи регионални састанак Оперативне групе за рјешавање НН случајева одржан је 1. октобра о.г. у онлине формату. 

На пленарном састанку, који је организовала Међународна Комисија за нестала лица ИЦМП, Оперативна група за рјешавање НН случајева - која укључује Црну Гору, Србију, Босну и Херцеговине, Хрватску и Косово- успјешно је завршила идентификациони процес остатака два лица која су нестала прије више од 20 година, током ратних дешавања на простору бивше Југославије.

Оперативна група је, такође, планирала будуће активности које ће спроводити у оквиру Оквирног плана, заједничког документа потписаног 2018. године, који произилази из Декларације коју су такође 2018. године, потписали предсједавајући Вијећа Министара Босне и Херцеговине и премијери Косова, Црне Горе, Србије, Албаније, Хрватске, Њемачке, Уједињеног Краљевства, Аустрије, Бугарске, Француске, Италије, Словеније и Пољске, а која, између осталог, наглашава њихову посвећеност напорима уложеним у проналажење и идентификацију 12.000 лица несталих у сукобима на простору бивше Југославије.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?