Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА - Прес конференција поводом пројекта “Социјално укључивање Рома/Ромкиња и Египћана/Египћанки уз посредовање сарадника за социјалну инклузију”

Објављено: 04.11.2020. 22:22 Аутор: ПР Слузба

Министарство за људска и мањинска права и њемачка организација “Хелп” организују прес конференцију, поводом почетка реализације пројекта “Социјално укључивање Рома/Ромкиња и Египћана/Египћанки уз посредовање сарадника за социјалну инклузију”, која ће бити одржана у четвртак 5. новембра 2020. године са почетком у 11:00х у хотелу Центре Вилле у Подгорици.

Пројекат се реализује у оквиру заједничког Програма Европске уније и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну заштиту

 

Пројекат укупне вриједности 500.382,05 еура, је финансиран од стране Европске уније, уз контрибуцију Владе Црне Горе, и њемачке организације “Хелп”.

 

Пројекат ће додатно допринијети социјалној инклузији ромске и египћанске заједнице у Црној Гори свеобухватним приступом који укључује ширење мреже квалификованих сарадника и омогућиће  обуку, и рад сарадника у социјалној инклузији Рома/Ромкиња и Египћана/Египћанки у секторима здравства, запошљавања и социјалне заштите у 11 општина у Црној Гори: Бар, Беране, Бијело Поље, Будва, Цетиње, Херцег Нови, Никшић, Пљевља, Подгорица, Тиват и Улцињ.

Додатно ће се обезбиједити услови за унапријеђење познавања и спровођења антидискриминационе политике од стране надлежних институција и служби – нарочито на локалном нивоу, кроз активности јачања административних капацитета, али и координацију, менторинг и умрежавање социјалних сарадника у инклузији.

 

Прес конференција се организује у складу са прописаним мјерама заштите. од пандемије узроковане вирусом ЦОВИД 19.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?