Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић – Сантандер: Влада ће формирати Савјет за права дјетета

Објављено: 26.01.2021. 15:00 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић угостио је данас делегацију УНИЦЕФ-а у Црној Гори, на челу са шефом представништва Хуаном Сантандером.

Потпредсједник Владе је исказао захвалност УНИЦЕФ-у због њиховог дугогодишњег рада и доприноса на пољу права дјетета, побољшању услова образовања, рада на стварању друштва једнаких шанси и искорјењивању сиромаштва код дјеце. Потпредсједник је нарочито нагласио допринос УНИЦЕФ-а током кризе изазване вирусом COVID-19, са посебним освртом на оне најугроженије категорије у нашем друштву.

„Наша дјеца заслужују већу шансу, бољу едукацију и више могућности у животу“, казао је потпредсједник Абазовић наводећи да ће у наредном периоду Влада Црне Горе и УНИЦЕФ наставити још снажније да сарађују.

„Сарадња ће нарочито доћи до изражаја када формирамо Савјет за права дјетета, који ће се бавити свим овим питањима који се тичу права дјетета и услова за њихов квалитетан развој", казао је потпредсједник Абазовић.

Шеф представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Хуан Сантандер истакао је да ће УНИЦЕФ подржати потпредсједника Владе Дритана Абазовића да обезбиједи ефектно и научно засновано планирање, координацију и надгледање политика о правима дјетета у Црној Гори кроз Савјет за права дјетета.

„Пораст сиромаштва и насиља, криза у образовању и неједнак приступ здравственој заштити најхитнији су проблеми права дјетета са којима се Црна Гора суочава. Њихово рјешавање захтијева сарадњу свих сектора друштва, али је оно примарна дужност Владе. За суочавање с овим проблемима неопходна је координација разних политика, акција и актера, као и непрестани мониторинг квалитета и резултата. То се може ефектно постићи кроз Савјет за права дјетета под вођством потпредсједника Владе. Надамо се и подржаћемо господина Абазовића да од Савјета за права дјетета направи тијело које ће доприносити убрзавању приступања Црне Горе Европској унији кроз постизање мјерљивих и значајних позитивних промјена у животима дјеце и младих Црне Горе у блиској будућности”, саопштио је Сантандер.

Dritan Abazović - Huan Santander (26.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?