Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић - Муратовић: Петњици потребна боља регионална повезаност

Објављено: 29.01.2021. 17:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић угостио је у свом кабинету одборника Странке правде и помирења у СО Петњица Алмира Муратовића.

Потпредсједник Абазовић је казао да је Влада у прилици да исправи неправду која је учињена према сјеверу Црне Горе, као крају из којег је највише становништва мигрирало ка иностранству. У том смислу, потпредсједник Абазовић је нарочито нагласио положај Бошњака и однос који је претходна власт раније имала према њима.

Састанак је био прилика да одборник Алмир Муратовић и потпредсједник Абазовић разговарају о бољој регионалној повезаности као о кључном фактору економског развоја Бихора и сјевера Црне Горе.

Одборник Муратовић је навео да је састанак идеална прилика да уручи званични захтјев за отварање граничног прелаза који би повезао Петњицу и Тутин. Муратовић је саопштио да су Петњица и Тутин традиционално повезани региони, али да их тренутна путна инфраструктура више раздваја него повезује. У том смислу, казао је Муратовић, поменутим граничним прелазом би удаљеност између двије општине са тренутних 110км била умањена на 30км. Одборник Муратовић је казао да би овај гранични прелаз био вишеструко значајан за грађане Петњице, јер би донио бољу повезаност тог региона, што би значило и велику шансу за економски развој бихорског краја.

Потпредсједник Абазовић је са задовољством прихватио тај захтјев и дао гаранције да ће учинити напоре да до отварања граничног прелаза што прије дође.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?