Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Управе за дијаспору у службеној посјети организацијама дијаспоре – исељеника у А.П. Војводини

Објављено: 11.02.2021. 14:25 Аутор: узд
У Врбасу 6.02.2021. године, представници Управе за дијаспору, директор мр Предраг Митровић и помоћник директора мр.сц. Иван Јововић, састали су се са руководством Црногорског вијећа проф. др Миленком Перовићем, Драганом Марковић и Мирком Зечевићем и разговарали о конкретним активностима и планом рада за 2021. годину. Такође, делегација Управе за дијаспору у Врбасу, састала се и са представницима удружења Црногорских елекотора Србије Николом Трипковић, Михаилом Милетићем и Миодрагом Шоћ.
На састанку су се представници Управе за дијаспору упознали са досадашњим радом Црногорског вијећа који је добрим дијелом био ограничен околностима изазваним пандемијом корона вируса, а услијед тога са представницима Управе усаглашено је да би до краја фебруара текуће године требао бити израђен план рада свих консистуената.

UZD

Утврђено је да ће активности Црногорског вијећа у овој години започети званичним отварањем објекта у Врбасу, програмом који садржи промоције књига „Дијаспора Црне Горе у прошлости и садашњости“ и „Кругови слободе“, аутора проф. др Миленка Перовића. Такође је истовремено планирано и постављање изложбе „Од Медове до Ловћенске виле“, поводом обиљежавања 105-годишњице страдања црногорских исељеника, која ће бити накнадно постављена у свим мјестима и градовима гдје постоји већа концентрација црногорске заједнице. Представници Црногорског вијећа исказали су задовољство и жељу да овим поводом имају намјеру да упуте позив за присуство највишим државним адресама Црне Горе.
Током састанка, делегацију Управе за дијаспору, су представници Црногорских електора Србије обавијестили да су започели активности на већој заступљености црногорске заједнице у медијском простору Р. Србије са жељом и циљем да се прикаже позитивна слика о црногорској заједници и истакне допринос на сарадњи између државе пријема наших исељеника и Црне Горе.
У оквиру исте радне посјете организацијама дијаспоре у Р. Србији, дана 7.02.2021. године представници Управе за дијаспору састали су се са представницима Удружења Црногораца Кула,на којем се разговарало о актуелним темама које се односе на индивидуална и колективна права Црногораца на том подручју.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?