Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подсјетник за пореске обвезнике: Искористите право на једнократну финансијску помоћ за успостављање система електронске фискализације до 31. марта 2021. године

Објављено: 29.03.2021. 15:45 Аутор: Управа прихода - И.Б.

      

Управа прихода подсјећа пореске обвезнике да лица која успоставе систем електронске фискализације закључно са 31.03.2021. године могу остварити право на финансијску помоћ у износу од 100 еура, уколико привредну дјелатност обављају у некој од дјелатности које су препознате као угрожене и уколико су измирили све порезе и доприносе на зараде запослених који су били доспјели за плаћање на дан 30.09.2020. године или редовно измирују репрограмиране обавезе.

Право се остварује без подношења захтјева и без потврде о намјени утрошених средстава, на начин што ће, након званичне регистрације, фиксни износ финансијске помоћи бити уплаћен на текући рачун лица.

Једнократна финансијска помоћ за увођење система електронске фискализације обезбијеђена је кроз мјере подршке Владе Црне Горе привреди и грађанима за И квартал 2021. године у циљу пружања подршке привредним субјектима који послују у угроженим дјелатностима. 


У прилогу: Листа угрожених дјелатности

УПРАВА ПРИХОДА ЦРНЕ ГОРЕ

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?