Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обавјештење - У случају оправданих разлога порески обвезници се могу обратити захтјевом за одлагање рока за подношење ФИ и ПД за 2020. годину

Објављено: 30.03.2021. 19:54 Аутор: Управа прихода - И.Б.

Иако су обезбијеђени сви предуслови за подношење финансијских исказа и пријава пореза на добит правних лица за 2020. годину у законом прописаном току, те неће бити пролонгирања истог, Управа прихода, уз пуно разумијевање према чињеници да се један број рачуновођа и обвезника нажалост суочава са здравственим проблемима, подсјећа пореске обвезнике на члан 41 Закона о пореској администрацији који прописује могућност да порески орган на индивидуални захтјев пореског обвезника одобри продужење рока за подношење пореске пријаве прописаног законом, најдуже 90 дана од дана истека истог, у случају: болести, одсуства из земље и других околности на које порески обвезник није могао утицати.


Наглашавамо да ће сходно наведеној норми бити разматрани искључиво захтјеви поднијети уз релевантну документацију којом се правда разлог захтјева, као и да сходно одредбама истог члана Закона продужење рока не утиче на вријеме доспијећа плаћања пореза и обрачун камате за тај период.


Подсјећамо да је Правилник о садржини и форми образаца финансијских исказа за привредна друштва и друга правна лица објављен у "Службеном листу Црне Горе" бр. 011/20 још 06.03.2020. године, на основу чега је Управа прихода благовремено припремила апликативно рјешење за подношење финансијских исказа у новом формату и пријава пореза на добит.



УПРАВА ПРИХОДА ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?