Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Међународна економска олимпијада - Летонија

Објављено: 19.05.2021. 13:29 Аутор: Сандра Бркановић
Центар за стручно образовање је добио позив да учествује као посматрач на овогодишњој онлине Међународној економској олимпијади, како бисмо имали прилику да размотримо учешће црногорског тима сљедеће године. Позивамо све заинтересоване наставнике економске групе предмета/модула и директоре школа у којима се реализују образовни програми из области економије, да се пријаве и пропрате догађај који ће бити одржан од 26. јула до 01. августа 2021. године.

Уколико сте заинтересовани да учествујете као посматрачи, молимо вас да се пријавите путем линка:

https://ecolymp.org/observer_application

Број наставника/директора није ограничен с обзиром да се догађај организује онлине.

У наставку је преведни текст оригиналног позива:

За ову годину, вољели бисмо да вас позовемо да будете посматрач: ова улога пружа нашим онлине посјетиоцима могућност да посматрају Олимпијаду изнутра и учествују у неколико специјалних састанака, гдје ћемо дискутовати о изборном процесу у нашим земљама партнерима и могућностима организовања такмичења у другој држави.

Укратко о Међународној економској олимпијади:

•Међународна економска олимпијада ИЕО2021 ће се одржати онлине од 26. јула до 1. августа 2021. године. Земља домаћин је Летонија. Учешће је бесплатно.
•Средњошколци и матуранти 2021, који имају мање од 20 година су добродошли да учествују. Државни тим се формира на основу резултата националне селекције, коју спроводи организација којој се пријављују или њихов партнер.
•Више од 30 земаља се већ придружило ИЕО, укључујући САД, Кину, Бразил, Канаду и друге. Предсједник борда повјерилаца ИЕО је Ерик Маскин, професор на Харварду и добитник Нобелове награде.

Више детаља о олимпијади можете пронаћи на нашој презентацији: https://files.ecolymp.org/2020/About_IEO.pdf

За наше партнере, пружамо потпуну информативну подршку и помоћ - такође спремни смо да подијелимо наше ресурсе попут "Игре финансијске писмености", која се може користити као дио процеса селекције.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?