Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интервју в.д. директора Управе прихода и царина за ,,Вијести "

Објављено: 11.07.2021. 15:17 Аутор: Управа прихода - И.Б.

Он је објаснио да је споразум који је понуђен Адвокатској комори најбоље могуће рјешење и да на спровођење Закона о фискализацији неће имати утицаја то што је тренутна већина у АК одбила споразум.

“Скоро четири петине оних који подлијежу фискализацији већ поштује Закон, нема разлога да било ко, па макар то били и адвокати, буде привилегован и да за њега важе други услови”, рекао је он.

Дамјановић је казао да охрабрује и чињеница да је четвртина адвоката већ фискализована.

“Претпостављам и оних који су били за и који су били против споразума, тако да и то даје наду да ће се на крају примијенити закон, уз наравно постовне специфичности адвокатске професије које се у техничком смислу могу прилагодити процесу фискализације”, рекао је он.

Нови састанак представника Владе и Адвокатске коморе о спорној електронској фискализацији адвокатских услуга и обустави рада адвоката могао би се одржати у понедјељак, а овај пут домаћин ће, према информацијама “Вијести”, бити министар унутрашњих послова и координатор Министарства правде Сергеј Секуловић.

Док трају преговори, у протекла два мјесеца скоро 200 адвоката се пријавило за електронску фискализацију рачуна које издају клијентима. Према информацијама “Вијести” већина адвоката који се баве пословним правом и радничким правима је прихватила фискализацију и завршила

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?