Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Тржишна инспекција у појачаном надзору бијеле технике, потрошачких кредита и машина за пољопривреду током маја

Објављено: 04.05.2022. 21:11 Аутор: ти

Сходно планираним активностима, Тржишна инспекција ће током маја вршити појачани инспекцијски надзор промета бијеле технике, посебно расхладних и клима уређаја, електричних уређаја и алата са аспекта поријекла означавања робе и пратеће документације у складу са Законом о унутрашњој трговини и Законом о заштити потрошача. Осим тога, Тржишна инспекција ће контролисати и потрошачке кредите у дијелу примјене Закона о потрошачким кредитима, са посебним акцентом на преварно рекламирање као једног од случајева непоштене пословне праксе, посебно код рекламирања куповине робе на одложено плаћање.

Такође, Планом рада за 2022. годину, у сјеверној подручној јединици предвиђен је појачан надзор субјеката у којима се врши промет на велико и мало алатки и машина за пољопривреду, промета сјемена и садног материјала, средстава за исхрану и заштиту биља.

Тржишна инспекција ће у овом периоду обављати и редовне активности из своје надлежности, а када су у питању права потрошача, подсјећамо грађане на платформу www.потрошач.ме преко које се могу информисати о својим правима, постављати питања или поднијети пријаву.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?