Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европска комисија у оквиру Инструмента за техничку помоћ и размјену информација (ТАИЕX), у сарадњи са Управом за инспекцијске послове, организовала је тродневну експертску мисију за потребе Тржишних инспектора

Објављено: 10.06.2022. 16:15 Аутор: ти
Мисију су предводили експерти Алексас Заплyс - Виши савјетник за Одјељење за планирање тржишног надзора И процјену ризика Из државног органа за заштиту потрошача Литваније и Борут Маткович - кључни експерт за тржишни надзор у Словенији, а циљ је био оспособити Тржишне инспекторе у области техничког надзора, да користе мјерне инструменте: СЕЦУТЕСТ СИИИ+ и Метрахит WОРЛД, који су додијељени у оквиру ИПА 2014 ”Набавка опреме специјализованим институцијама Црне Горе за усклађивање са ЕУ законодавством о унутрашњем тржишту“. Стечена искуства и знања током експертске мисије ће инспекторима омогућити ефикаснију контролу електричних уређаја, који се налазе на тржишту Црне Горе, а за које постоји сумња да би могли представљати ризик за потрошача приликом употребе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?